- Vi svarer bare på disse idiot-påstandene

Tidligere NHO-president angriper NHH-professorer.

NHH. Foto: NHH/Finansavisen.
Personlig økonomi

Ex-NHO-president Paul-Christian Rieber mener formuesskatt­forsvarerne på Norges Handelshøyskole er virkelighetsfjerne, skriver DN.– De har flere heltidsprofessorer som sitter og jobber med dette. I andre enden sitter den bredeste samling av norsk næringsliv i fredstid i Alliansen for norsk, privat eierskap, som er basert på cirka 100.000 foretak med opp mot en million arbeidsplasser tilsammen. De føler effekten av formuesskatten hver eneste dag. De holder jo ikke på med dette for moro skyld eller på tøys, sier Rieber.Han mener professorene har en agenda.– Jeg har en agenda i å bringe faglige argumenter inn i debatten, sier NHH-professor Jarle Møen til avisen.– Agendaen min er å vise at det finnes en rikere meny av skattetiltak for en effektiv økonomi. Men alt drukner i krav om at formuesskatten skal fjernes i sin helhet, og det provoserer meg. For jeg ser ikke faglig sterke argumenter for at det er en så skadelig skatt som det gjentas og gjentas fra næringslivet, sier Møen til DN.Professor Terje Hansen sier at de bare "svarer på disse idiot-påstandene som kommer opp hele tiden".