- Å ha en mastergrad i ledelse betyr ikke at du kan lede et stort børsnotert selskapHodejeger tar oppgjør med overdreven selvtillit i jobbintervjuer.

Hodejeger tar oppgjør med overdreven selvtillit i jobbintervjuer.

Publisert 14. sep. 2014 kl. 09.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
To menn i dress - Foto: AP
- Når selvtillit og selvsikkerhet bikker over til arroganse kan det lett koste deg jobben, sier eier og partner Erik Falk Hansen i OG-S, som rekrutterer ledere og spesialister til oljeindustrien, til DN.Falk Hansen har erfaring fra rekruttering i en rekke land og anslår at han har vært involvert i over 500 ansettelser. - Unge nyutdannede talenter på jobbjakt må bli mer ydmyke, mener den erfarne hodejegeren, ifølge avisen.- Mange er veldig flinke og kan vise til toppkarakterer, men man lærer ikke å bli en god leder på universitetet. Jeg har fått en rekke henvendelser fra folk som vil ha toppstillinger uten å ha hatt lederansvar i det hele tatt, og da begynner man jo å lure. Hvor kommer denne overdrevne selvtilliten fra? Jeg har inntrykk av at man havner litt i "boblen" på høyskoler og universiteter og snakker hverandre opp, sier Falk Hansen til avisen.Han forteller at mange stiller til jobbintervju og tror de kan utsette mye mer enn de kan. - Det har nok noe med forventninger å gjøre, og er noe man skal passe seg for. Å ha en mastergrad i ledelse betyr ikke at du kan lede et stort børsnotert selskap, sier Falk Hansen til DN.