Fengsel og bot for svart betaling av vaskehjelp

En 46 år gammel kvinne er dømt til 30 dagers betinget fengsel og 20.000 kroner i bot for å ha betalt vaskehjelp svart.

Publisert 16. sep. 2014 kl. 05.20
Oppdatert 16. sep. 2014 klokken 05.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Foto: Scanpix
Kvinnen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen, som dreide seg om svart betaling for husvask over en periode på åtte år. Dommen falt nylig i Larvik tingrett, skriver Dagens Næringsliv.Tre andre vaskekunder har vedtatt forelegg på mellom 3.000 og 6.000 kroner i det samme sakskomplekset, skriver avisen.– Det må reageres også mot dem som betaler for svart arbeid. Derfor straffeforfølger påtalemyndigheten kundene. Dommen er i tråd med straffepåstanden, så vi mener den er riktig, sier politiadvokat Nina Aaskjær.Den 50 år gamle vaskehjelpen ble i fjor dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for bedrageri og skattesvik, for å ha vasket svart og samtidig mottatt vel 2,2 millioner kroner i sykepenger, rehabiliteringsmidler og uførestønad fra Nav. Det var imidlertid tyveri av sølvtøy fra tre av kundene som satte politiet på sporet, noe hun også ble dømt for. (©NTB)