Fredriksen cashet inn - litt ned for Røkke og Hagen

John Fredriksen tok 10 milliarder kroner av bordet og dermed smalt også Seadrill ned. Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen, Kristian Siem, Knut Flakk og åtte andre fikk seg en liten nedtur.

Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Hovedindeksen steg 1 prosent sist uke, fra 610,17 til 616,14. Da er den opp 12,3 prosent siden nyttår. De siste 12 månedene er oppgangen på 22,5 prosent.Verdien på alle aksjene på Oslo Børs steg med 22 milliarder kroner, til 2.133 milliarder kroner. Vinnerne blant de største investorene økte med 1,1 milliard kroner og av dette stod Wilhelmsen-familiene alene for 880 millioner kroner, etter at RCL steg over 6 prosent i forrige uke.Verdien på aksjene til de som fikk seg en liten nedtur ble redusert med 2,5 milliarder kroner. Da har vi justert for de aksjene John Fredriksen solgte i Golar og innbrakte ham i overkant av 10 milliarder kroner. Får han solgt resten av aksjene i operasjonen vil det utgjøre 1 milliard til.Salget kan ha skapet en viss usikkerhet rundt aksjeposten hans i Seadrill, og fallet i riggselskapet bidro til å senke verdiene av de gjenværende aksjene hans på Oslo Børs med 1 milliard kroner.For de øvrige var det verst for Kjell Inge Røkke og Kristian Siem, men Stein Erik Hagen og Tor Olav Trøim også hadde en tung uke.Nedturen forsatte også for Knut Flakk, etter at Hexagon bakte inn et lite resultatvarsel for 3. kvartal, i kvartalspresentasjonen for en drøy uke siden.De 25 rikeste Verdien på aksjene til de 23 rikeste er da på 130 milliarder kroner, og med de 6 neste er det totalt snakk om aksjer for 133 milliarder kroner.Aksjene til de 29 største investorene utgjør tilsammen 6,2 prosent av den samlede verdien av alle selskapene på Oslo Børs, mens de 20 største investorene står for 6,1 prosent. (Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste i 2013

Nyheter
Næringsliv