Gjelden vår vokser mer

Veksten i bruttogjelden er uendret, men for norske husholdninger øker gjelden i et høyere tempo.

To jenter med Norges flagg malt i ansiktet - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Kredittindikatoren (K2), som måler hvor stor innenlandsk bruttogjeld næringsliv, husholdninger og kommuner har, viste ifølge SSB en vekst på 5,4 prosent de seneste 12 månedene frem til utgangen av juli.Konsensus lå ifølge DNB Markets på 5,4 prosent vekst.I forrige 12-månedersperiode steg kredittindikatoren også med 5,4 prosent.Publikums innenlandske bruttogjeld steg fra 4.500 til 4.510 milliarder kroner.12-månedersveksten i husholdningenes innenlandske bruttogjeld var 6,7 prosent ved utgangen av juli, sammenlignet med 6,5 prosent måneden før. Gjelden steg fra 2.633 til 2.646 milliarder kroner.Bruttogjelden til ikke-finansielle foretak steg 2,5 prosent på 12 måneder, mot 2,0 prosent måneden før.Les mer her. Følg Hegnar.no på Facebook her!