Hel tomannsbolig solgt for spinnvill pris — gikk 3,5 millioner kroner over takst

I tillegg må kjøper pusse opp for millioner. - Når flere absolutt vil ha huset, kan det smelle ordentlig, sier megler.

Personlig økonomi

Det er ingen hemmelighet at Nordberg er et av Oslos mer attraktive boområder.Men Nordvik-partnerne Fredrick A. Haarr og Frederick Horntvedt fikk seg likevel en stor overraskelse da de i forrige uke la ut en hel tomannsbolig ut for salg i Langmyrveien.Generasjonsboligen med 267 kvadratmeter P-rom over tre plan, omgitt av nesten 1,4 mål tomt, hadde fått en takst og prisantydning på 12,5 millioner kroner.Må pusse opp for millionerDa støvet hadde lagt seg etter budrunden, sto de to igjen med en salgssum på hele 16 millioner kroner, altså 3,5 millioner over takst og prisantydning.- Det har nok tatt av litt her i det siste, men dette er et av de råeste salgene vi har gjort her oppe. Rundt 15 kom på visning, hvorav fire ble med og bød. - Det nest høyeste budet lå på 15,7 millioner kroner, sier Haarr til Hegnar.no.Artikkelen fortsetter under bildet.

Hoveddelen av huset ble bygget i 1949, mens tilbygget kom opp i 1979.- Selger har nok pusset opp noe i løpet av årene, men her er det behov for en ordentlig gjennomgang. Kjøper må legge inn noen millioner for å få eiendommen opp i dagens standard, sier Haarr.- Da kan det smelle ordentlig3,5 millioner over. Bommet dere på prisen?- Nei, det vil jeg ikke si. Taksten var nøkternt satt, og flere meglere som var innom i forkant antydet en pris på 12-13 millioner, etter at et hus i nabogaten nylig gikk for ca. 13 millioner kroner.- Vi trodde prisen ville ende der et sted, men når du får to på banen som absolutt skal ha huset, kan det smelle ordentlig, svarer megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.
Hva vil du fremheve ved boligen?- Huset er spesielt, med fin utsikt mot fjorden, samt store og solrike terrasser og hage. Det ligger veldig usjenert og stille til, nært marka og nesten uten innsyn. - Med skoler og barnehager i umiddelbar nærhet er området meget barnevennlig, sier Haarr videre.- Veldig selektivt markedMegleren trekker også frem de to garasjene og underetasjen med egen inngang.Innvendig kan kjøper boltre seg på blant annet fire stuer/spisestuer, tre bad, tre kjøkken og fem soverom.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Hva forteller dette salget om dagens marked?- At det selvfølgelig er godt, men veldig selektivt. Gode objekter går veldig bra, mens enkelte andre objekter tar lenger tid. Det er ikke alt som smeller unna om dagen, sier megleren.- Må jobbe litt med selgerneHva sliter dere mest med?
- Vanskelig å si, men det har litt med beliggenhet å gjøre, og kanskje litt høy prising i noen tilfeller. Når enkelte boliger går så langt over takst, er det en del selgere som får høye forventninger.- Vi må av og til jobbe litt med selgerne, og kjøre noen runder for å få priset objektene riktig. Det stiger ikke like mye over alt, for å si det sånn, sier Nordvik-partneren.Han forteller om et marked som stiger jevnt og trutt.- Markedet er et helt annet nå enn på samme tid i fjor. At enkelte objekter går såpass bra er selvsagt veldig moro. Noe må du altså jobbe mer med, men da gjelder det å være tålmodig. Sånn er det alltid, avslutter Haarr overfor Hegnar.no.Følg Hegnar.no på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi