Her har boligprisene steget med 142 prosent, men nå er det bråstopp

Bruktboligprisene i Stavanger og Sandnes har steget med 142 prosent på 10 år, men nå kan festen være over.

Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX.
Personlig økonomi

De siste ti årene har bruktboligprisene i Stavanger og Sandnes økt med nesten 142 prosent, viser tall fra Eiendom Norge ifølge DN. Men nå kan det bli bråstopp, tror Njål Østerhus, som sammen med broren Cato driver Øster Hus Gruppen.I Stavanger har boligprisene falt med 1,4 prosent det siste året, mens trenden for hele landet er pluss 2,6 prosent.Boligprisene i Sandnes- og Stavanger-området vil stå stille ut 2015, tror Østerhus.Rundt halvparten av boligkjøperne jobber i olje- og gassindustrien, anslår han.– Dette er veldig psykologisk. Er det en fare for nedbemanning, merker vi det, sier boligutbyggeren.– Som i resten av landet merket vi at det begynte å lugge i Stavanger-/Sandnes-regionen rett før sommeren ifjor. I år har dette markedet ikke hatt den samme, positive utviklingen som i resten av landet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge til DN.