- Konfigurasjonsendringer årsak til Facebook-kollaps

Det sosiale nettverksstedet Facebook var nede i rundt 20 minutter onsdag kveld. En talsmann for selskapet sier årsaken var konfigurasjonsendringer.

Foto: AP Photo/Paul Sakuma, File.
Personlig økonomi

Facebook var en kort periode nede i hele verden, meldte flere medier onsdag kveld.En ikke navngitt talsmann for selskapet opplyser at problemene inntraff i forbindelse med en konfigurasjonsendring.– Vi oppdaget umiddelbart problemet og ordnet det. Vi beklager ulempen og vil nå granske hvordan det kunne skje og lære av det, heter det i uttalelsen.Mange har kommentert hendelsen på Twitter: «Så fint at jeg har Twitter så jeg fikk vite at Facebook var nede», skriver en. «Dette er slutten på verden som vi kjenner den», skriver en annen, mens en tredje kommenterer «Overlevde du at Facebook var nede? Du fortjener en øl. Visste du ikke at det var nede? Da fortjener du to.»Også fotobloggtjenesten Instagram, som ble kjøpt opp av Facebook i 2012, hadde problemer onsdag kveld, får NTB opplyst av flere brukere.Nettstedet Techcrunch skriver at de 20 minuttene Facebook var nede, tapte selskapet rundt en halv million dollar – over tre millioner norske kroner, i reklameinntekter.Det sosiale nettstedet har hatt en problematisk sommer og vært nede i mai, juni og august.NTB har forsøkt å komme i kontakt med Facebooks norske talsperson, uten å lykkes. (©NTB)