Ny rekord i bruk av betalingskort

Nordmenn drar betalingskort som aldri før.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Bare i august ble kortene benyttet 138,3 millioner ganger. Dette er en økning på 6,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.I august ble det gjennomført en million flere kortkjøp enn den gamle kortrekorden, som ble satt så sent som i juli i år. Til nå i år er det utført mer enn en milliard kortkjøp, viser nye tall fra Nets og Finans Norge.– Når vi også ser at august er den fjerde måneden på rad med mer enn 130 millioner kortkjøp, så vi kan trygt si vi bruker kort som aldri før, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.Kortomsetningen i august var på 49,5 milliarder kroner, en økning på 4,5 prosent sammenlignet med august 2013. Hittil i år har vi brukt kortene våre for nesten 363 milliarder kroner, og det er utført i overkant av en milliard kortbetalinger. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi