Søndagens aksjetips

Utviklingen forrige uke var positiv og lover godt for kommende uke, men faren er ikke over riktig ennå.

wall street, newyork
Personlig økonomi

Hovedindeksen steg 1 prosent sist uke, fra 610,17 til 616,14. Da er den opp 12,3 prosent siden nyttår. De siste 12 månedene er oppgangen på 22,5 prosent.Det store bildet er fremdeles at hovedindeksen ligger omtrent midt i den stigende trenden, uten at det er etablert noen formasjoner som tilsier at trenden vil bli brutt med det første.Hovedindeksen brøt tilbake over 615-nivået og bekreftet med det også 50-dagers glidende gjennomsnitt. Den har nå også satt høyere topper og bunner i snart en måned. Det er gode tegn, og så lenge det fortsetter kan hovedindeksen sakte, men sikkert krabbe videre mot ny all-time high.Holder hovedindeksen seg over 616 og 610 kommende uke øker sannsynligheten for nettopp det.Litt usikkertRSI kan være i ferd med å etablere seg over 50-nivået. Som vi skrev forrige søndag kan mye være gjort på kort sikt dersom det skjer. Men faller den tilbake under 50-nivået, blir det straks litt mer usikkert igjen. Da vil det også bli satt en topp under den foregående i RSI-chartet, noe som i så fall vil være et klart usikkerhetsmoment og et negativt signal.I tillegg har vi fremdeles det markerte bruddet på bunnlinjen i den stigende trenden i RSI-chartet i sommer. Det kan fremdeles ha vært et tidlig signal om at oppgangen nærmer seg slutten for denne gangen.Det vil i så fall kunne bekreftes med et nytt brudd på 50-dagers glidende gjennomsnitt og 610-nivået, etterfulgt av et fall tilbake mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnen i den stigende hovedtrenden.Selv om trenden peker videre opp kan det være greit å være oppmerksom på den muligheten.Litt verreMed unntak av at bruddet på den stigende trenden i RSI-chartet i sommer kan ha endret på markedssynet til en del teknikere, gjelder stort sett det samme som i de foregående ukene.Etablerer RSI seg nå over 50-nivået er det fremdeles mulig at en eventuell ny korreksjonen stopper innenfor den stigende trenden, og at oppgangen fortsetter opp til tidligere all-time high - og forbi.650 og deretter 730?Med den stigende hovedtrenden intakt vil 650 fremdeles også være innen rekkevidde, og skulle det nivået bli brutt kan det åpne for videre oppgang mot 730 på litt lengre sikt!Men først må hovedindeksen etablere seg over 615-nivået og tidligere all-time high på 632,37.

 

Nyheter
Børs