Trenger du antivirus på mobiltelefonen?

Det finnes flere titusener av trusler mot mobiltelefoner.

Smartphone - Foto - Scanpix
Personlig økonomi

Antivirus-programmer og brannmurer har liten hensikt på smarttelefoner, fastslår DN.– Sikkerhetsprogrammer for smarttelefoner gjør veldig lite nytte for seg. I motsetning til pc-er er smarttelefoner ganske lukkede systemer hvor hverken brukere eller virus kan gjøre særlig mye skade, sier mobil­forsker i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Marius ­Kjeldahl.Det meste handler om å være bevisst på hvordan man bruker telefonen.– De største truslene mot sikkerheten i smarttelefoner er forsøk på å lure penger ut av brukeren. Så lenge man laster ned apper fra de offisielle kanalene som App Store og Google Play kan man være ganske trygg på at den tekniske sikkerheten er ivaretatt, sier Kjeldahl til avisen.