- Ingen bedring for «supermiljøbilene»

Norges største bilimportør Harald A. Møller AS er skuffet over mangel på tiltak for ladbare hybridbiler.

Personlig økonomi

Norges største bilimportør Harald A. Møller AS er skuffet over at regjeringen ikke foreslår tiltak for ladbare hybridbiler i forslaget til statsbudsjett.- Norge er fortsatt langt fra Stortingets mål om at nye biler i gjennomsnitt skal slippe ut under 85 gram CO2 per kilometer. Supermiljøbiler som de ladbare hybridene Golf GTE og Audi A3 e-tron er helt nødvendig hvis Norge skal nå utslippsmålene. Nå håper vi Stortinget vil vri bilavgiftene i mer klimavennlig retning, uttaler administrerende direktør Terje Male ii Harald A. Møller AS i en melding.Med både elektrisk motor og forbrenningsmotor er de ladbare hybridene to biler i én, og har potensial til å representere det virkelige gjennombruddet for lavutslippsbiler i Norge. De har de fleste av elbilens miljøfordeler, men nesten ingen av avgifts- og bruksfordelene.Harald A. Møller AS ser med glede på at regjeringen har valgt å fortsette incentivene for elbiler, tilføyer Terje Male. Han mener det er viktig å ivareta elbilsuksessen som Norge har ønsket og fått til, og særdeles viktig med forutsigbarhet i markedet for å få til et grønt skifte av bilparken.For øvrig ser det ut som det er små endringer i forslaget, utover en økning på 2,1 prosent for samtlige modeller (inflasjonsjustering)