Hos Nordby Supermarked velger 25 prosent av kundene å betale i norske kroner, mot 75 prosent som betaler i svenske kroner. Dersom du er blant dem som betaler i norske kroner, bør du tenke deg om, skriver dinside.no.– Dette er en regel helt uten unntak: Du bør alltid betale i lokal valuta. Så dersom du får spørsmål om du vil betale i norske kroner eller svenske, skal du alltid velge svenske kroner, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til nettstedet.Forklaringen ligger i ulikhetene i valutakursen.
 
– Årsaken er at dersom du velger norsk valuta, er det butikken som selv setter kursen og den er ofte dårligere enn det som Visa eller Mastercard eller norske banker tilbyr. I enkelte land kan du også bli ilagt provisjon av butikken. Visa og Mastercard har ofte gebyrfrie varekjøp, men det vil av naturlige årsaker alltid være en vekslingskurs ved bruk i utlandet. Men det er allikevel slik at du nesten alltid får en bedre kurs når du betaler i lokal valuta, forklarer Reitan til dinside.no.