Telenor: Datatrafikken rundt nyttår mer enn doblet

Telenor-kunder sendte 18,6 millioner SMS-meldinger ved inngangen til det nye året, noe færre enn i fjor. Samtidig lå datatrafikken på det meste 127 prosent over fjoråret.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Tallene for meldinger gjelder perioden fra midnatt natt til 31. desember til klokka 6.00 1. januar. I tillegg til tekstmeldingene kommer 642.000 bildemeldinger, opplyser Telenor.– Selv om det tilbake til 2007 ble sendt hele 29,9 millioner SMS på nyttårsaften, blir det antakelig sendt ut mer enn dette i dag når vi inkluderer alle meldinger sendt fra sosiale medier, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.Datatrafikken for hele nyttårsaften lå 70 prosent over fjoråret, noe Telenor forklarer med en generell økning gjennom året. Trafikken nådde en topp ved midnatt, og på det meste lå den 127 prosent over samme tidspunkt for ett år siden.– Dette kan indikere en økende andel hilsener via sosiale medier som inneholder bilder og videoklipp, sier dekningsdirektøren.Selv om det var langt unna nyttårsrekord for meldinger, kan Telenor melde om toppnoterting for tekstmeldinger året sett under ett. For før første ble det sendt over 5 milliarder meldinger fra selskapets abonnenter, og tallet endte på 5,042 milliarder i 2014. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv