- Tabu å si at du ikke har råd

Det å ha aktive barn, som skal på skoleturer, fotballcup eller eksklusive påskeferier, er ikke billig.

Personlig økonomi

I en kronikk i dagens utgave av Dagbladet forteller forfatter Alexia Bohwim om livet som eneforsørger til tre barn.- Du blir sett rart på om du sier at du ikke har råd, det er et stort problem. Mine barn har ikke merket så stort press på å ha de riktige klærne, det største presset er på alle turene. langrennsdager, slalåmdager, skoleturer og andre turer, det er utrolig dyrt, sier Bohwim i kronikken, og legger til;- Jeg har prioritert at barna skal få være med på de fritidsaktivitetene de vil, men det koster mye penger. Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, sier til dagbladet at dette dessverre er en veldig aktuell problemstilling.- Jeg snakket nettopp med en mor som fortviler fordi barna ikke vil ha med venner på besøk. De synes de ikke har det fint nok hjemme, forteller Sandmæl til Dagbladet.Hun mener paradokset er at det er foreldre som står bak kjøpepresset.- Barn ville vært fornøyde med å spille fotball på løkka, det er foreldrene som arrangerer dyre utenlandsturer til fotballcuper utenlands, sier Sandmæl. 

Nyheter
Personlig økonomi