Lokker med «gullrente» på boliglån

BN Bank setter ned renta på boliglån med 0,25 prosentpoeng.

BN Bank-sjef Gunnar Hovland. Foto: Selskapet.
Personlig økonomi

Rentekuttet gjelder for alle, uansett alder, utdanning eller yrke. BN Banks beste nominelle rente blir på rekordlave 2,60 prosent, mens den effektive renten blir på 2,66 prosent.- I BN Bank gjør vi ikke forskjell på folk. Vi ønsker ikke at enkelte kunder skal subsidiere «gullrente» for andre kunder. Ingen kunder i BN Bank har lavere rente enn den som står i prislisten vår, og når vi nå endrer renten gjør vi det for alle, uavhengig av alder, utdanning eller yrke – og uten at folk trenger å kontakte oss for å prute. Alle våre boliglånskunder får nå et rentekutt på 0,25 prosentpoeng, sier BN Bank-sjef Gunnar Hovland i en melding.For å være konkurransedyktig, også mot prutebankenes «gullrenter», velger BN Bank derfor å sette ned renten nå, selv om Norges Bank ikke satte ned styringsrenten i maimøtet.- Pruting er ineffektivt og stjeler tid både for kunde og bank. Vi driver effektivt, og renten vår er ferdig prutet. Til gjengjeld kan vi love alle våre kunder lave renter, også over tid, sier Hovland. Rentekuttet er det andre BN Bank gjør i år. 5. januar satte banken ned renta med 0,35 prosentpoeng, noe som bidro til et rush av lånekunder. På få uker tredoblet antall lånesøknader seg.For nye lån gjelder rentebetingelsene fra mandag 19. mai. For eksisterende lånekunder blir nye rentebetingelser gjeldende fra 20. juli 2015. 

Nyheter
Personlig økonomi