– Når over 400.000 nordmenn ikke engang kaster et blikk på selvangivelsen, må vi spørre om forenkling har gjort det for enkelt, skriver Holte i en kronikk i Dagens Næringsliv tirsdag.Han skriver at til sammen 426.000 lønnstakere og pensjonister ikke hadde sjekket de forhåndsutfylte opplysningene ved fristens utløp 30. april.– De kan ha gått glipp av fradrag de har krav på, kan risikere å bli overrasket med restskatt, og sist men ikke minst: De kan bli gjort ansvarlig for feil som banker og arbeidsgivere har forårsaket, skriver han.Holte sier til samme avis at han ønsker en ordning som gjør at de som faktisk sjekker selvangivelsen, skal få et kjappere skatteoppgjør enn dem som lar være.– Vi jobber mot at det skal være mulig å melde inn endringer som får skattemessig konsekvenser i løpet av året. Det gjør at skatten blir justert umiddelbart. Da vil også oppgjøret være klart tidligere. Hvis skattyter går inn og godkjenner grunnlagstallene vi har, kan oppgjøret foretas raskt etter nyttår, sier Holte.Dette kan dreie seg om salg av bolig, overgang fra lønnstaker til pensjonist og salg av aksjer og fond.– Det kan få konsekvenser for hva du har i forskuddstrekk og merkes på lønnsslippen raskt. Det tror vi vil gjøre folks mer bevisst på skatt, sier Holte.Det for mange etterlengtede skatteoppgjøret kommer onsdag denne uka. (©NTB)