Kristoffer Stensrud er bull på REC Silicon

- Etterspørselen bør gå mot uendelig, mener Skagen-nestoren.

skagen kon-tiki

I et nettmøte på forvalterens hjemmesider fredag fikk Skagen-nestor Kristoffer Stensrud spørsmål om hvilke vurderinger han gjør rundt utviklingen i REC Silicon? - Aksjen ser billig ut målt i P/B (aksjekurs i forhold til bokførte verdier) og P/E (aksjekurs i forhold til inntjening),men har den siste tiden falt kraftig, kommenterte en kunde.Et lite papirtapStensrud innrømmer at han er skuffet over kursutviklingen i det korte løp, men ikke siden fondet kjøpte.  Skagen Kon-Tiki sitter på drøye 83,2 millioner aksjer i REC Silicon, med en gjennomsnittlig kostpris per aksje på rundt 1,60 kroner. Aksjen står i skrivende stund i 1,52 kroner, slik at fondet sitter på et lite papirtap.- P-silikonprisen har vært fallende i år, fordi mer kapasitet har kommet på banen enn ventet, samt at tollkrigen på blant annet silikon og paneler har forstyrret prisbildet, forklarer Stensrud.- Verdens frelseIfølge forvalteren har etterspørselen gått bedre enn ventet.- Og med dagens pris- og kostnadsbilde ser den ut til å bli enda bedre fremover. - Nettopp fallet i priser gjør at solenergi ser ut til å bli «verdens frelse», da den nå er konkurransedyktig med nettstrøm, og etterspørselen følgelig bør gå mot uendelig - løp og kjøp, er Stensruds klare anbefaling.REC Silicon har falt over 53 prosent på Oslo Børs det siste året, og 14,6 prosent hittil i år. Den siste måneden er nedturen på 9,3 prosent.