Likestillingsombudet bekymret for elever på kristne skoler

Likestillingsombudet er bekymret for elevene ved Norsk Luthersk Misjonssambands skoler.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Bakgrunnen er at organisasjonen ber lærerne om å ta avstand fra homofilt ekteskap.Norsk Luthersk Misjonssamband eier skolene som ber lærerne stå inne for et verdidokument som slår fast at ekteskap skal skje mellom mann og kvinne.– Jeg syns det er trist at vi ikke har kommet lenger. At holdningene til homofili fortsatt skal være så fordomsfulle, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til NRK.– Jeg er virkelig bekymret for den homofile 15-åringen som skal gå på en slik skole. Møter man så sterke fordommer i tid hvor man er ung og usikker, kan det ha store konsekvenser for den enkelte, fortsetter hun.Espen Ottosen, som er informasjonsleder i misjonssambandet, mener ikke det er problematisk at skolene ber lærerne skrive under på verdidokumentet.– Det er ikke nødvendigvis slik at lærerne er enige i alt som står i verdidokumentet. Dokumentet skal først og fremst vise at vi er en kristen skole, sier han til NRK.

Nyheter
Politikk