Vi brukte rekordmye av feriepengene til å betale inkassogjeld

Nordmenn brukte rekordmye av årets feriepenger til å betalte ned inkassogjeld, viser tall fra Lindorff.

Personlig økonomi

I løpet av juni kvittet nordmenn seg med hele 586 millioner kroner i inkassogjeld.Det var 108 millioner kroner mer enn i gjennomsnittsmåneden tidligere i år og er en økning på 23 prosent.Til sammen var det over 91 000 personer som betalte inkassosaker i juni. Størst økning var det i Aust-Agder og Oppland, som betalte inn hhv 62 prosent og 42 prosent mer enn i fjor.Pusterom- Feriepenger er et etterlengtet pusterom for mange med anstrengt økonomi, og det er heldigvis mange som benytter denne muligheten til å kvitte seg med inkassogjeld, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Lindorff Norge, i en pressemelding.Innbyggerne i Akershus kvittet seg med mest inkassogjeld.I Akershus ble det betalt inkassosaker for bortimot 65 millioner kroner i juni. Akershus inntar dermed topplasseringen i Norge, etterfulgt av Oslo og Hordaland. Ser man på innbetaling per person med inkassosak, er det også innbyggere i Akershus som topper innbetalings-statistikken. På de neste plassene kommer Oppland og Finnmark, mens innbetalingene er minst i Telemark og Sør Trøndelag, fremgår det av pressemeldingen.Holdningsendring blant yngreDe yngre (18-30 år) har hatt en økning i inkassoinnbetalingene på hele 190 prosent sammenlignet med juni for fem år siden. Totalt betalte gruppen inn 78 millioner kroner i juni.- Vi har sett en klar holdningsendring blant de yngre aldersgruppene, når det gjelder å betale regningene i tide. Denne utviklingen ser man også for bruken av feriepenger, der de unge utmerker seg positivt, forteller Eikemo.

Nyheter
Personlig økonomi