Vi pantsatte for 131 mrd. i juni

Løsøreregistret melder om en "all time high"-periode for tinglysing i juni med rundt 55.000 dokument og et totalt pantebeløp på om lag 131 milliarder kroner.

Personlig økonomi

Nordmenn kjøpte biler, bobiler og motorsykler før sommerferien, noe som gir tinglysingsboom for Brønnøysundregistrene til en verdi av 131.799.988.701 kroner i juni.18 prosent økning- Tidligere rekord var i mars i år, med rundt 50 300 dokumenter, men juni ga altså rekord. 55.915 dokumenter tinglyst. Dette er 18 prosent mer enn for samme måned i fjor, opplyser underdirektør Narve Amundsen i Løsøreregisteret i en melding.De seneste årene har antallet tinglysinger økt hvert år, fra ca. 410.000 dokument i 2010 til rundt 530.000 dokumenter i 2014.Økning i motorvognEn årsak til dette er at folk i Norge ofte finansierer kjøp av motorvogn med lån som er sikret med salgspant.- Det er selvsagt mye annet enn salgspant i motorvogner som tinglyses, men salgspant i motorvogn har alene økt med 20,7 prosent sammenlignet med juni i fjor. Den lave renten er nok en faktor som er med på å påvirke antall biler som selges og som lånefinansieres med salgspant, tilføyer Amundsen.Totalt er det verdier pantsatt for 8,5 billioner kroner i Løsøreregisteret, altså 8,5 tusen milliarder.  

Nyheter
Personlig økonomi