Vil stramme inn reglene for telefonsalg

Forbrukerminister Solveig Horne (Frp) foreslår å begrense telefonsalg til forbrukere som har reservert seg mot dette.

Scanpix

Telefonsalg topper klagestatistikken til Forbrukerombudet, og forbrukere opplever å bli oppringt av telefonselgere selv om de har reservert seg.– Telefonsalg oppleves som en påtrengende form for markedsføring og det rammer forbrukere som har tatt et aktivt valg om å ikke bli kontaktet av telefonselgere. Derfor foreslår vi å stramme inn reglene, sier forbrukerminister Horne.Det er i dag tillatt å drive telefonsalg, men ikke til forbrukere som har reservert seg i reservasjonsregisteret. To unntak gjelder imidlertid i dagens regelverk: Dersom forbrukeren har samtykket til telefonsalg, eller dersom forbrukeren har et kundeforhold til selskap som tar kontakt.Horne sender nå et forslag til endringer i telefonsalgsreglene i markedsføringsloven på høring. Forslaget består av to tiltak: At samtykke til telefonsalg fra reserverte kunder må gis direkte til én aktør, og at næringsdrivende ikke kan rette telefonsalgshenvendelser til eksisterende kunder som har reservert seg, uten samtykke.– Med dette forslaget vil forbrukerne få en mer effektiv reservasjonsordning. Vi vil begrense næringsdrivendes mulighet til å drive med telefonsalg overfor forbrukere som har reservert seg, sier forbrukerministeren. (©NTB)