De to største pengetabbene 40-50 åringer gjør

Pensjonstabber og feil sparing er blant 40- og 50-åringenes største pengetabber.

Mann og kvinne - Foto - Scanpix

En undersøkelse utført av Nordea i fjor viser at nær 40 prosent mangler oversikt over fremtidig pensjon, skriver VG.- Mange må spare privat til pensjon for å få det livet man ønsker seg som pensjonist. Allikevel er det mange som ikke tar nødvendige grep for å sikre seg til alderdommen, sier forbrukerøkonom Elin Reitan til avisen.- Dine pensjonsavtaler gjennom nåværende og tidligere arbeidsgiver og din opptjening i folketrygden vil ha mye å si for hvordan du kan leve livet som pensjonist. Mange oppdager for sent at de har en dårlig ordning, og må spare selv, sier forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand til VG.Hun påpeker dessuten at mange nordmenn, i alderen 40-50 år, har for mye penger i banken stående over altfor lang tid.- Skal du sikre deg kjøpekraft, må du spare i noe som gir høyere avkastning, sier Picard til avisen.