Derfor bør du binde renten nå!

Sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen, Norsk Familieøkonomi. Foto: Selskapet

- Mange tåler ikke en rentoppgang, mener økonomiekspert.

Bare én av ti norske boliglånskunder har fastrente, viser tall fra Statistisk sentralbyrå, ifølge Dagbladet.De fleste fastrentekundene har bundet renten i ett til tre år, og bare to prosent har bundet renten mer enn fem år.- Flere undersøkelser har vist at mange - særlig unge - ikke tåler en renteoppgang. Et normalt rentenivå ligger på fire-fem prosent. Takler du ikke kostnadsøkningen et slikt rentenivå innebærer, bør du vurdere å binde renten, sier Reid Krohn-Pettersen, sjeføkonom i norsk familieøkonomi til avisen.Han mener at dersom du ikke har egenkapital, bør du i høyeste grad vurdere å binde renten.- Mange har belånt boligen opp til pipa og ender opp i en situasjon der de ikke kan betjene lånet hvis renta stiger, mener Krohn-Pettersen.


Les også