Optimistiske nordmenn frykter ikke dårlig økonomi

Til tross for oljebrems, nordmenn flest er ikke bekymret for sin egen privatøkonomi.

Foto: Scanpix

I en fersk undersøkelse gjennomført av InFact på oppdrag fra VG svarer 85 prosent at den økonomiske situasjonen deres er den samme eller bedre enn på samme tid i 2014, skriver VG.På spørsmålet "Hvordan ser din økonomiske fremtid ut?", svarer halvparten at økonomien vil holde seg uendret, mens 25,6 prosent svarer at den vil bli bedre. Ifølge VG er det kun 8,4 prosent av de spurte som ser for seg trangere økonomiske tider.- Når undersøkelsen viser at mange er optimistiske, så betyr det at mange mest sannsynlig vil holde forbruker oppe, og det er godt nytt for norsk økonomi som i stor grad er avhengig av at vi fortsetter å kjøpe varer og tjenester, sier forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand.Hun råder de som mener de sitter i en trygg jobb, og som har en sunn privatøkonomi - til å leve som før.