Regjeringen vil øke momsen på transport og kultur

Finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår i neste års budsjett å øke momsen på flere tjenesteområder med 2 prosentpoeng, fra 8 til 10 prosent.

OSLO 20090705:Glissent på tribunen under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Kampen endte 2.-2. Nesten tom tribune.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Bendiksby, Terje

Det betyr at nordmenn kan måtte belage seg på at transport, hotellovernattinger, NRK-lisensen og fotballbilletter blir dyrere.Den skjerpede momsen, eller merverdiavgiften, ventes å gi økte inntekter på 650 millioner når den slår inn for fullt.– Økningen må ses i sammenheng med øvrige endringer, der disse næringene vil nyte godt av en skatteomlegging som bidrar til å øke den økonomiske veksten, skriver Finansdepartementet.Den generelle merverdiavgiften ligger på 25 prosent, men flere områder har lavere sats. (©NTB)