Største aksjekjøp siden 2012

-  Børsuroen i høst har tydelig vekket interessen til norske privatinvestorer, sier Karl Oscar Strøm, investeringsøkonom i Nordnet.

Oslo Børs Hovedindeks falt 2 prosent i september, etter et fall på 7 prosent i august. Dette vekket kjøpslysten hos privatinvestorer som handler gjennom Nordnet som kjøpte norske aksjer i et omfang ikke sett siden april 2012. Utenlandske aksjer ble solgt.  Samlet sett nettokjøpte kunder av Nordnet norske aksjer for 184 millioner i september. De mest kjøpte aksjene var Seadrill og Storebrand, som begge også kom høy på listen over de mest handlede aksjene gjennom måneden. På tredjeplass kom imidlertid pessimist-fondet XACT Derivat Bear.-  Børsuroen i høst har tydelig vekket interessen til norske privatinvestorer, sier Karl Oscar Strøm, investeringsøkonom i Nordnet, i en pressemelding.Han sier de ikke har sett så store nettokjøp av norske verdipapirer siden første kvartal 2012, som for øvrig markerte starten på den oppgangsperioden som varte frem til børstoppen første kvartal i år.-  Samtidig ser vi at det børshandlede bear-fondet er veldig populært. Mange benytter denne til å sikre sin portefølje mot ytterligere nedside på børsen, sier Strøm. Mens norske aksjer ble kjøpt nettosolgte Nordnetkundene utenlandske aksjer for 30 millioner i september. Det var aksjer notert i SEK og Euro som ble mest solgt, mens tyske Volkswagen gikk mot strømmen og var mest kjøpte utenlandske aksje blant privatinvestorene i september. -   Skandalen i Volkswagen har ført til kursfall i en størrelsesorden vi sjelden ser i slike store og trauste industrikonsern. Volkswagen er et kjent navn i Norge, og mange har nå benyttet kursfallet sjansen til å kjøpe aksjen. Det er jo like lett å handle kjente utenlandske selskaper som de norske, sier Strøm.