Tankesmie frykter regjeringen ikke søker bredt forlik

Fem dager før regjeringen legger fram sitt forslag til skattereform, er ingen andre partier involvert. Et dårlig signal med tanke på å få til et bredt forlik, mener tankesmie.

Marte Gerhardsen. Foto: Scanpix

Heller ikke støttepartiene Venstre og KrF har vært involvert i regjeringens forslag til skattereform, uten at det ser ut til å bekymre sistnevnte, skriver Klassekampen.– Det er litt vårt eget valg. Vi tar rundene i Stortinget, sier Hans Olav Syversen (KrF), som leder Stortingets finanskomité. Han sier det har vært et møte med regjeringspartiene om innholdet i Scheel-utvalgets rapport, men ikke om regjeringens reformforslag.Pressesjef Jan Christian Kolstø i Venstre bekrefter at regjeringen ikke har orientert om arbeidet med skattereformen, men sier heller ikke Venstre har noe problem med det.Det har derimot lederen for den sosialdemokratiske tankesmien Agenda, Marte Gerhardsen. Hun mener det er behov for et bredt forlik som kan overleve skiftende regjeringer.– Men de signalene vi får nå, tyder på at det ikke kommer. Det er utrolig uheldig for norsk økonomi, sier Gerhardsen. (©NTB)