Flere byggetillatelser

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gjør et byks.

Byggeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Personlig økonomi

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger steg hele 20,4 prosent fra september til oktober, viser sesongjusterte tall fra SSB.Det ble i oktober gitt igangsettingstillatelse til 3.649 boliger.Igangsettingstillatelser ble gitt til 439.500 kvadratmeter bruksareal - 8,5 prosent opp fra september.Økning det siste åretDe siste 12 månedene har igangsettingstillatelse blitt gitt til 30.233 nye boliger, som er 7,2 prosent flere enn i forrige 12-månedersperiode.Igangsettingstillatelser har de siste 12 månedene blitt gitt til 3.965.500 kvadratmeter bruksareal, opp 5,2 prosent fra den forrige 12-månedersperioden.SSB minner om at igangsettelsestallene varierer en god del fra måned til måned.Den langsiktige trenden viser en nedgang i antall igangsettingstillatelser til nye boliger mellom januar 2014 og oktober 2014 - etterfulgt av en økning siden den gang.Ikke igangsatt bygging SSB minner også om at registrerte igangsettingstillatelser ikke må forveksles med igangsatt bygging.- At det gis en igangsettingstillatelse, innebærer ikke alltid at bygging settes i gang umiddelbart. Særlig i nedgangstider vil det kunne være en del byggeprosjekter som ikke blir satt i gang, eller som blir utsatt etter at tillatelse for bygging er gitt, heter det.Les mer her.

Nyheter
Næringsliv