Nordmenn kjøper mindre alkohol

De ni første månedene i år ble det registrert omsatt 18,2 millioner liter ren alkohol her i landet.

Beer from a bottle of Corona is poured into a glass in this picture illustration taken in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina November 5, 2015. The new group would combine AB InBev's Budweiser, Stella Artois and Corona lagers with SABMiller's Peroni, Grolsch and Pilsner Urquell. AB InBev would add certain Latin American and Asian breweries to its already large presence and, crucially, enter Africa for the first time. REUTERS/Dado Ruvic
Personlig økonomi

Det er 183.000 liter mindre, 1 prosent, enn i samme periode i 2014. Omsetningen fordelte seg på 8,1 millioner alkoholliter øl, 6,7 millioner alkoholliter vin, 2,9 millioner alkoholliter brennevin og nesten en halv million alkoholliter rusbrus, viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB). Registrert omsetning i Norge de ni første månedene i år var 4,3 liter ren alkohol per person. Tilsvarende tall i 2014 var 4,4 liter, en nedgang på vel 2 prosent. SSB har verken tall fra taxfreesalg eller for alkohol innført av dem som har vært en tur i utlandet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv