Reiselivet skuffet over at «moromomsen» økes

KrF og Venstre ville reversere forslaget om økt lavmoms i sine alternative budsjetter, men vant ikke fram i forhandlingene med regjeringspartiene.

Personlig økonomi

Dermed økes momsen fra 8 til 10 prosent på hotellovernattinger, fornøyelsesparker, museer, kinobilletter, idrettsarrangement og persontransport som tog og buss.– Dette får uten tvil uheldige konsekvenser for disse næringene, sier direktør i Virke Reise Norge og Kultur, Line Endresen Normann.Hun mener konsekvensene blir at hoteller, transportselskaper, museer og kinoer får lavere inntekter, strammere marginer og dårligere økonomi.– Alternativet er at man ser seg nødt til å øke prisene for å kompensere, sier Normann, som sier bransjen har som mål å få endringen reversert når revidert nasjonalbudsjett behandles i 2016. (©NTB)

Nyheter
Politikk