- Sparing er for tapere

Forfatteren bak "Rich Dad Poor Dad" kommer med et noe uvanlig råd til samfunnets millenials.

OSLO 20080226:Sparegris. Penger. Pengesekk. Penger på avveie. Sparing. Bruk av penger. Økonomi. Sløsing. Økonomistyring. Lyseblå. Trist. Sparebøsse.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Johannessen, Sara
Personlig økonomi

Robert Kiyosaki, som er forfatteren bak den finansielle suksessboken "Rich Dad Poor Dad", er aktuell med ny bok. I den anledning kommer han med et godt råd til samfunnets millenials - rådet er tilfeldigvis også tittelen på på den nye boken, "Saving is for loosers".- Du kan ikke følge dine foreldres regler når det kommer til penger, sier Kiyosaki til CNBC.- De gamle reglene var "gå på skole, få deg en jobb, jobb hardt, spar penger og invester langsiktig i aksjemarkedet. Nå er reglene reversert, ifølge Kiyosaki.- De som sparer er taperne. Likevel fortsetter foreldre å oppmane til sparing. Hvorfor skal du spare penger når hver eneste sentralbank trykker penger, spør suksessforfatteren.Kiyosaki sparer ikke.- Da jeg var en millenial, kunne jeg få 15 prosent i innskuddsrente. I dag er jeg så heldig at jeg får én prosent. Jeg er en debitor. Jeg låner fordi jeg er i fast eiendom, og så får jeg 2,5 prosent rente på lånet. Jeg har nylig refinansiert 300 millioner dollar til 2,5 prosent. Så de som bruker er vinnerne, de som sparer er taperne, konkluderer Kiyosaki.

Nyheter
Personlig økonomi