Usikkert om Oslo rekker å innføre eiendomsskatt

Før Oslo kan få eiendomsskatt må 300.000 eiendommer takseres. Finansbyråd Robert Steen har lagt til side 150 millioner kroner i tilfellet Oslo ikke rekker det.

boliger, oslo, st. hanshaugen, vulkan
Personlig økonomi

– Det som gjenstår før vi kan utskrive eiendomsskatt, er en del praktiske spørsmål. En takstmann må fysisk ut for å vurdere alle eiendommene, også fritidseiendommer. Takstmannen skal forsikre seg om at det som står der, er i samsvar med opplysningene vi har, sier Oslos finansbyråd Robert Steen (Ap) til Aftenposten.Takseringen skal skje fra utsiden av eiendommen og derfor tar Steen et forbehold i tilleggsinnstillingen til Oslo-budsjettet om at eiendomsskatten kan bli forsinket.– Når man innfører eiendomsskatt, så har man frist til 30. juni for å skrive ut skatten. Derfor har vi fremdeles noen måneder på oss. Målet er at skatten blir innført i 2016, men hvis det ikke lar seg gjøre, så har vi avsatt 150 millioner kroner i et fond for manglende eiendomsskatteinngang, sier han.– Hvis det av praktiske årsaker ikke blir mulig å innføre eiendomsskatt, så blir det ikke noe problem. Som økonom følger jeg «forsiktighetsprinsippet», og har lagt til side nok penger, garanterer Steen. (©NTB)

Nyheter
Næringseiendom