Dette skjer med renta neste år

Ekspertene er enige: - Den vil holde seg lav lenge.

Personlig økonomi

- Renta skal brukes til å stimulere norsk økonomi. Derfor tror jeg på minst to rentekutt i 2016, sier Reid Krohn-Pettersen, sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi til Dagbladet.Han peker på at arbeidsledigheten stiger mer enn antatt, og at det som har skjedd på Sørvestlandet, vil få ringvirkninger for hele landet neste år.Også DNBs seniorøkonom Kjersti Haugland tror på to rentekutt i 2016, og at renten vil holde seg lav i lang tid fremover.- Vi tror fortsatt på rentekutt, vi er bare usikre på timingen. Når Norges Bank ikke satte ned renten nå, blir det trolig to rentekutt neste år. Vi tror rentebunnen nås høsten 2016, med en styringsrente på 0,25 prosent, og at renten heves først i 2016, sier Haugland til avisen.Sjeføkonom i Eika, Jan L. Andreassen at når renten ble holdt endret nå, øker sannsynligheten for negativ rente i 2016.- Jo lenger man holder igjen, desto svakere blir økonomien. Dermed blir det større behov for store rentekutt senere, sier Andreassen til Dagbladet.