Mange nordmenn dropper bankbesøk

To av fem voksne nordmenn har ikke vært i en bankfilial på over ett år, viser en fersk studie for BN Bank – som ikke har én eneste filial.

BN Bank-sjef Gunnar Hovland. Foto: Selskapet.
Personlig økonomi

– Hos oss foregår praktisk talt all kundekontakt via nett eller telefon. Bare unntaksvis er kunder fysisk innom banken, sier administrerende direktør Gunnar Hovland i BN Bank i Trondheim.Han mener en ren nettbasert bank er mer effektivt og enklere enn å ha mange filialer og rådgivere – og derfor vil gi lavest renter for kundene over tid.– Veldig mange banker legger jo ned filialene, men vi har altså ingen filialer å legge ned, sier Hovland til NTB.Undersøkelsen viser at 42 prosent av de spurte ikke har vært i banken på over ett år. 18 prosent av de spurte husker ikke sist de besøkte en filial fysisk og benytter seg heller ikke av tilbudet om å gå i en bank.– Undersøkelsen viser at det er stadig flere som aldri eller veldig sjelden går i banken fysisk, og at stadig flere er mer og mer aktive på mobil- og nettbanker, sier Hovland.– Trenden skyldes en kombinasjon av at kundene er vant til å løse sakene sine på nett, og at de digitale løsningene til bankene er blitt mye bedre enn de var før, legger han til.Blant nordmenn under 30 år svarer 52 prosent av de spurte at de ikke har vært i banken på minst ett år. Det samme gjelder 42 prosent av de spurte over 60 år.Hovland mener det er en seiglivet myte at yngre generasjoner er mer komfortable med å håndtere sine bankforbindelser på nett enn eldre nordmenn.– 70-åringer er like gode på nett som 20-åringer. Norge er veldig langt framme både på mobil og nett, konstaterer banksjefen.Trønderne er sjeldnest i banken, ifølge meningsmålingen som Sentio har gjort for BN Bank. Blant dem svarer 48 prosent at de ikke har vært i en bankfilial på minst ett år. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi