Nå får du én liter diesel til under tier'n

Dieselen har ikke kostet mindre på fem år.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Flere steder kostet én liter diesel under 10 kroner i går formiddag, skriver VG.Ifølge avisen skal årsaken til prisfallet, som sendte dieselprisen ned til 9,50 og 9,74 kroner søndag og mandag, være lokale priskriger på lavprisdagene.Pressetalsmann Knut Hansen i Statoil Fuel & Retail Norge AS sier det uansett er lenge siden en liter diesel har gått for en pumpepris under 10 kroner, og viser til at man må tilbake til 2010/2011 for å finne like lave priser.Ifølge VG peker Hansen på lokale priskriger i blant annet Oslo, Tromsø, Asker, Bærum og Drammens-området de siste dagene.- Listeprisen på diesel har gått ned med 1,70 kroner siden juni i år. Så lav dieselpris vi har nå, må vi fem år tilbake for å finne, sier Hansen til avisen.