Olav Chen kjøper aksjer

Olav Chen har begynt å kjøpe aksjer igjen.

Personlig økonomi

I siste utgave av Econa-tidsskriftet Magma gir Olav Chen innsikt i hverdagen i Storebrand, der han som teamleder for taktisk allokering har forvaltningsansvar for 70 milliarder pensjonskroner.- Hvis du tror verden går til helvete, eller at det blir full kollaps i USA, Europa eller Kina, betyr det at du bør unngå å være investert i aksjer og heller velge såkalt sikre statsobligasjoner.- Men statsgjeldskrisen viste at greske statsobligasjoner faktisk ble misligholdt! Så det er ingen tvil om at enkelte lærebøker må skrives om, sier 38-åringen.Ifølge tidsskriftet gjør Chen og hans team 3-5 store allokeringer i løpet av et år. I april/mai solgte de seg ned i aksjer - utover høsten har de begynt å handle igjen.- Jeg pleier å si at de mest gunstige tidspunktene for å kjøpe aksjer er når det er blod i gatene. Men når alle vil kjøpe - ja, da selger vi, sier Storebrand-forvalteren til Magma.