SAS må innstille 766 avganger

Flyselskapet SAS må fra februar og fram til midten av mai innstille til sammen 766 avganger på grunn av mangel på flygere.

Dermed vil rundt 10.000 reisende som allerede har bestilt billett, bli rammet av kanselleringene, skriver det danske reisenettstedet check-in.dk.Årsaken er at det tar lengre tid enn ventet å utdanne nye flygere til SAS' danske datterselskap Cimber. Da SAS kjøpte Cimber i fjor, ble en rekke SAS-flygere flyttet over til Cimber. Siden da har imidlertid SAS hatt behov for økt bemanning på sine egne flygninger, og flygere har dermed blitt flyttet tilbake til SAS fra Cimber.– Det er en krevende prosess å ansette og lære opp flygere til Cimber, og det har vist seg å ta lengre tid enn ventet, sier pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen i SAS Danmark.Det er rutene fra København til Warszawa og Wroclaw i Polen, samt til Palanga i Litauen, som i første rekke blir berørt av kanselleringene. Noen få avganger mellom København og Göteborg blir også innstilt i denne perioden, opplyser Kromann-Mikkelsen til TT.– Men det er viktig å sette dette inn i et perspektiv. 766 avganger er cirka sju avganger om dagen. Vi har totalt 900 daglige avganger. Men selvsagt er det ikke noe moro for de berørte passasjerene, sier hun. (©NTB)