Siv Jensen: – Ikke aktuelt å øke eiendomsskatten

OECD frykter en boligboble i Norge og anbefaler regjeringen å øke skatten på bolig. – Ikke aktuelt, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

– Denne regjeringen har ikke til hensikt å øke eiendomsskatten. Vi har i stedet lagt opp en egen boligstrategi for å få bedre samsvar mellom tilbud og etterspørsel i boligpolitikken, sier Jensen til NTB.OECDs visedirektør Bob Ford og landdirektør Phil Hemming var mandag i Oslo for å presentere den siste rapporten om norsk økonomi.De advarer særlig om at lave renter og stadig høyere boligpriser kan føre Norge inn i en boligboble.– Man kan aldri se en boble mens man er i den. Men boligprisene kan komme til å falle ganske mye, sier Ford.I rapporten advarer OECD om at en boligboble kan true den økonomiske stabiliteten.– Lave renter kan skape en farlig situasjon. Man må forsikre seg på en eller annen måte, sier Ford, som mener økt eiendomsskatt og strengere bankreguleringer kan være veier å gå. (©NTB)