Finansavisen kan fortelle at Skatteetaten har sendt ut feilaktige aksjeoppgaver til 125.000 nordmenn der de har utelatt milliardbeløp i utbytte for 38 norske aksjer.Tilsynelatende har skattevesenet unnlatt å oppføre utbytte for til sammen 10 milliarder kroner.Men fortvil ikke - du vil få betalt utbytteskatten din uansett. Skatteetaten har nemlig allerede oppdaget feilen og vil rykke ut med informasjon om dette rett etter påske. De som hadde håpet på et lite skatteamnesti kan følgelig se bort fra det allerede, slår Finansavisen fast.Feilen oppsto hos VPS og består i at alle selskaper som betalte utbytte fra midten av oktober og ut desember ikke har fått disse utbyttene med i aksjeoppgaven til sine aksjonærer. Årsaken var at en dato som ble brukt i forbindelse med en testkjøring ikke ble endret da de endelige tallene skulle hentes ut.Totalt var det 37 selskaper som utbetalte utbytte i november og desember. Blant disse var både Telenor og Statoil som har henholdsvis 42.750 og 92.400 aksjonærer hvorav henholdsvis 3.560 og 5.700 var utenlandske.- Vi gjorde en manuell datofeil som medførte at vi ikke fikk med alle dataene. Feilen ble oppdaget tidlig, men da var allerede aksjeoppgavene klargjort for utsending, sier leder for Servicesenteret i VPS, Vigdis Diesen til Finansavisen.Finansavisen får opplyst fra Skatteetaten at de like etter påske vil sende brev til samtlige berørte der de vil orientere om feilen. Samtidig vil de opplyse at de har fått på plass de fullstendige opplysningene for de berørte selskapene og at de vil legge dette til grunn ved skatteoppgjøret.