Danske Bank kutter nok en gang boliglånsrenten. Den nye rentesatsen til unge Akademikerkunder på 1.90 prosent nominelt er trolig den laveste renten som noensinne har blitt tilbudt i Norge, skriver banken i en pressemelding.Banken bidrar nok en gang til å styrke konkurransen i det norske markedet.- Jeg kan ikke huske at vi noensinne har opplevd slike rentenivåer, sier Country Manager Trond F. Mellingsæter.- Men vi har lovet våre eksisterende kunder og potensielle kunder at vi skal være konkurransedyktige og utfordre markedet. Nå gjør vi det igjen, sier han.Danske Bank kutter boliglånsrentene med inntil 0,15 prosentpoeng. Ny rente på Boliglån UNG blir 2,10 prosent, mens vanlige boliglån over to millioner kroner får 2,45 prosent. Vanlige lån til Akademikerne vil etter endringen bli 1,99 prosent nominelt.- Samtidig skal vi huske på at dette er et uttrykk for situasjonen i norsk økonomi og et rentenivå landets boliglånskunder ikke kan regne med at vedvarer, fortsetter Mellingsæter.Bankens innskuddsrenter reduseres samtidig og bankens beste rente i Personmarkedet vil etter endringen være SPAR Aktiv med 0,65 prosent.- Det er ingen tvil om at i det markedet vi nå har, er en utfordring å finne avkastning på sparepengene sine. For de med litt lengre horisont kan tiden nå være inne for å se på alternative løsninger som for eksempel fond, sier Mellingsæter.Endringene trår i kraft fra 29. mars for nye lån og fra 6. juni for eksisterende kunder.