Odin solgte seg ned i DNB

odin

Samtidig økte Odin eksponeringen i en annen finansaksje.

Odin Norge leverte i februar en avkastning på 2,1 prosent.Til sammenligning steg referanseindeksen Oslo Børs Fondsindeks 2,3 prosent denne måneden.Aksjene som gikk best var Borregaard og Norsk Hydro, mens Prosafe og Telenor trakk ned.Fondet forvaltet av Rune Selmar og Thomas Nielsen er ned 6,7 prosent hittil i år, mens referansen har halt 6,6 prosent.Solgte seg ned i DNBDe siste 12 månedene ligger Odin Norge foran markedet, med minus 3,2 vs. minus 5,4 prosent avkastning.Over tre år har Odins norske aksjefond en gjennomsnittlig årlig avkastning på 7,4 prosent, 0,4 prosentpoeng mer enn referansen.Over fem og ti år er fondet et stykke bak.Selmar og Nielsen skriver i sin februar-oppsummering at de i løpet av måneden solgte seg noe ned i DNB, og kjøpte seg opp i Gjensidige.Dette er også de mest vesentlige endringene hittil i år.Oljen svekker kronenDuoen peker videre på at energi utgjør en stadig mindre del av Oslo Børs.Ved utgangen av januar var andelen nede i 28 prosent, ned fra 43 prosent for to år siden.- Oljeprisen viktig for Oslo Børs av flere årsaker. Den mest opplagte er at det er en viktig driver for oljeprodusentenes inntjening og i neste rekke en indikator på deres investeringsnivå, som danner grunnlaget for underleverandørenes inntjening, skriver Selmar og Nielsen.- Det som også er viktig å merke seg, er at oljeprisen er viktig også for valutakursen. Fallende oljepris har bidratt til å svekke norske kroner, og dette er positivt for eksportbedriftene, legger de til.Odin Norge er investert i flere av disse, deriblant Tomra, Ekornes, Borregaard og Marine Harvest.- I tillegg er lave energipriser positivt for råvareselskaper som Norsk Hydro og Yara, men også RCCL og flyselskapet Norwegian, skriver forvalterne.Spår solid Yara-årResultatsesongen for 4. kvartal var karakteriserer de som «generelt sett sterke» for fondets porteføljefavoritter.- Spesielt var tallene til Tomra gode, men også både Borregaard og Gjensidige leverte gode resultater. På den negative siden leverte Yara svake tall, men kapitalmarkedsdagen selskapet nylig hadde viser etter vår oppfatning at markedene selskapet opererer i utvikler seg positivt. Vi tror 2016 blir et solid år for selskapet, avslutter Selmar og Nielsen.De fem største postene i Odin Norge er (per 29/2) DNB (8,6 prosent), Yara (8,4 prosent), Borregaard (7,7 prosent), Statoil (6,7 prosent) og Telenor (5,5 prosent).