Øyner betydelige KOA-utbytter

Samtidig forsvant Fredriksen-aksje helt ut av porteføljen.

Håkon Hovengen Sætre i Delphi Fondene steg 3,4 prosent med sitt Norge-fond i februar.Fondsindeksen på Oslo Børs la på seg 2,3 prosent.Hittil i år er fondet ned 3,8 prosent, mens referanseindeksen har falt 6,6 prosent.De 12 siste månedene har fondet falt 4,0 prosent, mot 5,4 prosent fall i fondsindeksen.Over tre år har Delphi Norge klart 10,8 prosent i snitt per år, mot 7,0 prosent for referansen.Hydro-rally og KOA-utbytte?Forvalteren forteller om store svingninger også i februar.- Men Oslo Børs endte likevel i pluss etter markant oppgang siste halvdel av perioden. Mye kan forklares med stigende oljepris, som bidro til at Oslo Børs endte blant de sterkeste børsene i Europa for måneden sett under ett, skriver Hovengen Sætre.Parallelt med oppgangen for oljerelaterte aksjer, snudde ifølge forvalteren også sentimentet innenfor råvarer gjennom måneden.- Sammen med gode resultater, bidro dette til en opptur på over 20 prosent for Norsk Hydro. Med det ble aksjen den sterkeste i porteføljen, etterfulgt av Det Norske og Kongsberg Automotive. Sistnevnte opplever nå god ordretilgang, samtidig som selskapet betaler ned gjeld. Hvis trenden fortsetter, vil selskapet kunne utbetale betydelige utbytter fra og med neste år, fortsetter Hovengen Sætre.Han viser videre til en god måned for brorparten av lakseaksjene, godt hjulpet av en laksepris som når stadig nye høyder og kvartalspresentasjoner som uttrykker redusert frykt for sektorens økende biologiske utfordringer.Opp i Statoil, ut av shippingI februar vektet Hovengen Sætre seg opp i Statoil, «hovedsakelig som et spill på oljeprisen».- Selv om aksjekursen allerede diskonterer en forholdvis høy oljepris, mener vi risk/reward er god sammenliknet med mye annet innenfor sektoren, forklarer han.Ellers har fondet solgt seg ut av Avance Gas, Tanker Investments og Frontline.- Dermed er vi mer eller mindre helt ute av shippingsektoren. Dessverre solgte vi oss også noe ned i Norsk Hydro tidlig i måneden, men aksjen utgjør fortsatt nærmere fire prosent av porteføljen, avslutter Delphi-forvalteren.Delphi Norges fem største investeringer er (per 29/2) Marine Harvest (8,49 prosent), Statoil (8,10 prosent), DNB (5,42 prosent), Bakkafrost (5,17 prosent) og Scatec Solar (4,75 prosent).