Den svake kronen førte til at nordmenn snudde ryggen til feriefavorittene New York og London den siste perioden. Nå topper de igjen listen over påskedestinasjoner 2016, viser tall fra reiselivsselskapet Momondo.- At det er blitt dyrere å feriere utenlands på grunn av den svake krone ser ikke ut til å sette kjepper i hjulene for ferielystne nordmenn. Mange er nok lei av å kulde og rennende neser og tenker at det er verdt å legge noen ekstra kroner i reisekassa, sier forbrukerøkonom i DNB Silje Sandmæl. 
Gamle favoritter tilbakeKos med god samvittighetSandmæls ferie-kupp for årets påske-destinasjonene:LondonMat:Shopping:New YorkMat:Shopping:Severdigheter:SpaniaMat:Shopping:Sandmæls beste reisetips:
 • Feriebudsjett: Sett opp et budsjett eller en kostnadsramme over hvor mye du skal bruke på ferien og hva du skal bruke pengene på. Følg opp med mobilbanken eller sms varsling når du overstiger et bestemt beløp.
 • Leie av bil: Se om jobben eller foreningen du er medlem av har avtale med noen bilutleiere.. Sammenlign priser og vilkår før du drar.
 • Lei en leilighet eller et hus: Det kan være billigere, mer sosialt og dere kan lage noen av måltidene selv. Tenk beliggenhet slik at det dere sparer ikke blir spist opp av transportutgifter.
 • Transport fra flyplassen: Ofte er det enkelt å ta en taxi eller ekspress toget fra flyplassen. Men det kan være mye dyrere og kanskje ikke det raskeste. Hør med turistinformasjonen på flyplassen hvordan det er best og billigst å komme seg dit dere bor.
 • Unngå turistområder: Som oftest er shopping og mat dyrere rundt turistattraksjoner.
 • Kjøp drikke og snacks på matbutikken: Ha med en piknik kurv på tur. Det kan både ta tid og koste unødvendig mye penger hvis alle måltidene skal spises på restaurant. 
 • Lag en handleliste: Sjekk hva som lønner seg å kjøpe i det landet du skal til slik at du kan få gjort noen shoppekupp.
 • Finn de skjulte perlene: Beveger man seg utenfor turistområdene kan man finne spisesteder der maten er mer autentisk og billigere. Det finnes en rekke reise-apps som du kan få tips og erfaringer av andre reisende.
 • Regn ut valuta før du kjøper: Bruk en app til å regne ut hva ting egentlig koster, så slipper du å få en ubehagelig overraskelse i nettbanken.
 • Betal alltid i lokal valuta: Husk alltid å betale i lokal valuta, velger du norske kroner setter butikken kursen og det blir dyrere.
 • Husk taxfree: Det er ikke bare på flyplasser det er mulig å handle taxfree. Ber du om taxfree i butikken og samler opp kvitteringer, kan mye av ferieshoppingen bli momsfri. Henvend deg til et taxfree-kontor før du drar hjem til Norge for å få momsen refundert. Disse finner du gjerne på flyplassen, men også noen kjøpesentre.
I løpet av 2015 viste tall fra reiselivsbransjen at nordmenn droppet favorittdestinasjoner som England og USA i bytte mot billigere alternativer som Øst-Europa. Avskjeden ble kort og i påsken returnerer vi til kjente trakter.Topp 5 påske-destinasjoner 2016:1.London2.New York3.Alicante4.Barcelona5.Las Palmas de Gran Canaria- Årets feriefavoritter er typiske land hvor det har blitt dyrere å feriere for nordmenn. Selv om du er heldig og får billige flybilletter er det gjerne bo og forbruk som tømmer lommeboken. Det blir fort en feriebrems hvis du må vende og snu på hver krone. Så sett heller av litt tid til før reisen til å lage et shopping- og spisekart. Det finnes Apper du kan laste ned som gir deg oversikt over priser og ulike tilbud dit du skal.- Sammenligne hotellpriser på nettet før du bestiller, det finnes reisesider som gjør dette for deg. Ofte er det dyrere å bo mandag til fredag enn i helgene, så vurderer du en tur kan det være lurt å legge den til en av påske-helgene. Det kan også være store summer å spare på å velge hostel i stede for hoteller. London har mye å tilby på matfronten. Hvis du er ute etter en billigere snack å ta med på utflukt kan du ta turen innom en av de lokale matvarebutikkene. Er du ute etter å sette deg ned for en rimeligere lunsj kan jeg anbefale en av Londons 70 EAT-spisesteder hvor du kan få en lett lunsj for under 50-lappen. Det er ikke mangel på shoppingsentre i London, men prisene kan også være ganske stive. Er du ute etter et å grave etter billige skatter kan jeg anbefale Oxfam som er Englands Fretex. Unngår du de fine restaurantene med store menyer kan du spare mye penger i New York. Fast food er blant annet mye billigere i USA enn i Norge, men spesielt sunt er det jo ikke. Ellers kan du finne billigere alternativer hvis du velger å spise i for eksempel Brooklyn i stede for Manhatten. Handler du amerikanske merker er prisene som oftest mye snillere i USA enn de er i Norge. Sjekk hva det samme plagget ville kostet deg i Norge og finn ut hvor mye du kan spare. I New York er det flere museer med fri adgang i en begrenset tidsperiode. Vil du ta turen til Ellis Island eller Frihetsgudinnen går de gratisferge til begge destinasjonene. Liker du å være utendørs anbefaler jeg deg å handle på en av de lokale matbutikken og ta en piknik i Central Park.Det er fortsatt billig å være Norsk i Spania. Levekostnadene er 43,98 prosent lavere her enn i Norge, viser tall fra Numbeo. Barcelona er dog noe dyrere enn Alicante og Las Palmas de Gran Canaria For å få den ekte spanske matopplevelsen bør du ta turen dit spanjolene spiser. Et måltid på en billigere restaurant ligger på rundt 10 euro per person. Bor du i en leilighet med tilgang på kjøkken bør du ta turen innom et av de spanske matmarkedene, som Boccerian-mathallen i Barcelona. Kjedebutikker som Zara og H&M er billigere i Spania enn i Norge. Ellers har også Spania sine egne kjeder som Stradivarius, Sfere, Promod, Bershka og Blanco. Her kan man finne mye fint til en billigere penge.