Så mye får barn i månedslønn

Svenske barns månedslønn har økt 73 prosent på 30 år.

OSLO 20080226:Sparegris. Penger. Pengesekk. Penger på avveie. Sparing. Bruk av penger. Økonomi. Sløsing. Økonomistyring. Lyseblå. Trist. Sparebøsse.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Johannessen, Sara

Svenske 12-åringer får i gjennomsnitt 260 svenske kroner i månedslønn, skriver Di.se.Ifølge avisen er dette en økning på 73 prosent siden 1986.Til tross for økningen synes hver tredje 12-åring at månedslønnen ikke strekker til.Mens svenske tolvåringer fikk 4,7 Big Mac-hamburgere for sin månedslønn i 1986, har de i dag råd til hele 4,7 Big Mac, ifølge Swedbank som har sett nærmere på svenske barns økonomi.Samtidig har antallet timer foreldrene må jobbe for å tjene inn barnas månedslønn minket fra 2,3 til 2,1 timer.