Delphi øyner REC-rally

Men det er ikke bare oppsiden som er stor.

Håkon Hovengen Sætre i Delphi Fondene steg 3,3 prosent med sitt Norge-fond i mars.Fondsindeksen på Oslo Børs la på seg 0,9 prosent.De 12 siste månedene har fondet falt 0,6 prosent, mot 4,7 prosent for fondsindeksen.Over tre år har Delphi Norge klart 12,6 prosent i snitt per år, mot 7,5 prosent for referansen.Laks og oljeIfølge forvalteren hjalp den videre prisoppgangen for laks og olje børsen i pluss i mars, selv om utslaget på enkeltaksjer var mer selektivt. For fondets porteføljeselskaper slo dette best ut for Austevoll og Subsea 7.Ellers var Norwegian og Weifa gode bidragsytere til avkastningen i mars.Hovengen Sætre lot seg videre oppmuntre av utviklingen i solenergimarkedet.- Scatec Solar fikk en etterlengtet opptur i mars, uten spesielle nyheter. Vi er langsiktig positive til selskapet som utvikler, drifter og bygger solparker med hovedtyngde i Afrika, skriver han. - Aksjen har vært tynget av en svekket sør-afrikansk økonomi, samt noe usikkerhet rundt veksttakten i selskapet, fortsetter forvalteren. REC Silicon innDelphi Norge tok i løpet av mars en annen solaksje inn i porteføljen, det vil si REC Silicon som produserer silisium til solcellepaneler.- Industrien har vært preget av overkapasitet og lave priser i flere år, og selskapet sliter også med en handelskrig mellom USA og Kina, som gjør at det ikke får direkte tilgang til det kinesiske markedet. Den siste tiden har man sett tegn til bedring i markedsbalansen og økte priser, og det er også mulig at det vil komme en løsning på handelskrigen, forklarer Hovengen Sætre.- Fortsetter utviklingen, er oppsiden i aksjen stor. Det samme er imidlertid risikoen, grunnet meget svak balanse, legger han til.Schibsted utI løpet av måneden solgte fondet seg dessuten helt ut av Schibsted, samtidig som posisjonen i Norsk Hydro ble noe redusert.Delphi Norges fem største investeringer var (per 31/3) Marine Harvest (8,37 prosent), Statoil (8,00 prosent), DNB (5,08 prosent), Scatec Solar (4,70 prosent) og Lerøy Seafood (4,36 prosent).Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også