Innfører pant på sigarettsneiper, pizzaesker og vinflasker

København kommune innfører en forsøksordning med pant på avfall der det eksempelvis gis 2 kroner for innlevering av hurtigmatemballasje, vinflasker, pizzaesker og sigarettsneip.

nyhavn
Personlig økonomi

De ansatte i kommunen må, i likhet med sine kolleger i Oslo, hver helg utføre en enorm arbeidsinnsats med å rydde opp etter folk som bruker fortau og gater som avfallsplass.I København er det slik at finnes verken flasker eller bokser i avfallssekkene, fordi man der, som i Norge, har pant. Kommunen håper det også kan bli slik med annet avfall hvis panteordningen utvides.– Vi vil utvide det til å omfatte pizzaesker, sigarettsneiper og andre former for avfall, som vi forsøker å bekjempe. Det er noen forslag vi har, og nå skal vi undersøke hvordan vi rent praktisk kan gjennomføre dette, sier serviceområdesjef Jon Pape i teknikk- og miljøforvaltningen i København kommune til DR.Danske kommuner har ikke tillatelse til å innføre panteordning på egen hånd, og København kommune har nå derfor søkt om tillatelse fra innenriksdepartementet.Fra før har kommunen gjennomført et begrenset forsøk med pant på pizzaesker og papirposer ved en 7-Eleven-butikk, noe som Pape omtaler som en stor suksess. (©NTB)

Nyheter
Samfunn
Personlig økonomi