Odin kjøpte seg inn i XXL

Odin satser på at ny aksje skal få fart på avkastningen.

odin

Odin Norge leverte i mars en avkastning på 1,0 prosent.Til sammenligning steg referanseindeksen Oslo Børs Fondsindeks 0,9 prosent denne måneden.Aksjene som gikk best var Borregaard og Subsea 7, mens Prosafe og Yara trakk ned.Fondet forvaltet av Rune Selmar og Thomas Nielsen er ned 5,8 prosent hittil i år, det samme som referansen.De siste 12 månedene ligger Odin Norge foran markedet, med minus 3,7 vs. minus 4,7 prosent avkastning.Over tre år har Odins norske aksjefond en gjennomsnittlig årlig avkastning på 8,0 prosent, 0,5 prosentpoeng mer enn referansen.Over fem og ti år er fondet et stykke bak.Kjøpte seg inn i XXLSelmar og Nielsen skriver i sin mars-oppsummering at de i løpet av måneden kjøpte seg inn i XXL.Dette er ifølge forvalterne den største endringen i porteføljen i år, ved siden av kjøp av Gjensidige og salg av DNB.Duoen viser til at XXL de siste ni årene har vist en vekst på over 40 prosent årlig.- Selv om dagens takt er lavere, tror vi på mange gode år med fortsatt sterk vekst fremover. Selskapet viser fortsatt god utvikling i Norge. Veksten i 4. kvartal var drøye 10 prosent, men det er Sverige og Finland som virkelig drar veksten, heter det i rapporten.Selmar og Nielsen mener etableringen i Danmark og Østerrike «opplagt vil øke risikoen».- Vi mener likevel at selskapets vellykkede inntredener i Sverige og Finland viser at selskapet har kompetanse til å innta nye markeder. Veksten er drevet av både nyåpninger, vekst i eksisterende butikker samt online salg, skriver forvalterne videre.DNB er størstDe oppfatter at selskapet har en sterk kultur på salg, og med betydelig kostnadsfokus.- Derfor kan selskapet tilby lavere priser til sine kunder og vokse markedsandelene. Regnskapstall viser også at selskapet har bedre marginer enn sine konkurrenter, og sannsynligvis skyldes dette både den gode kulturen, samt at størrelsen på butikkene er langt større enn hos konkurrentene, avslutter Selmar og Nielsen.De fem største postene i Odin Norge er (per 31/3) DNB (8,2 prosent), Borregaard (8,2 prosent), Yara (7,6 prosent), Statoil (6,8 prosent) og Telenor (5,6 prosent).


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker