Silje Sandmæl - Foto - DNB

Ni smarte sparetips for pensjonister

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl deler sine beste sparetips for deg som er pensjonist.

Mange pensjonister ender opp med mindre å rutte med enn hva de hadde forestilt seg. I Dabladet deler Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, gode tips for deg som ønsker å leve mer sparsommelig og få økonomisk overskudd i hverdagen:1. Gjør storinnkjøp en gang i uka.2. Gå gjennom bank- og forsikringsleverandørene dine. Be dem du allerede er kunde hos, om å gi deg et bedre tilbud.3. Sørg for å få honnørrabatt der det er mulig. Betal for kollektivtransport før du går om bord, enten via app eller betalingsautomater, ellers blir det dyrere.4. Bestilling av reiser og overnatting kan være billigere på nett. 5. Ringer du barn og barnebarn fra utlandet, bruk Wi-Fi og nettet for å ringe gratis.6. Det er billigere å betale regninger på nett. I bank eller post i butikk koster det ca. kr. 75 kroner per regning.7. Ta ut penger i minibank eller nå du handler i butikk, hvis ikke må du betale gebyr. 8. Med efaktura slipper du fakturagebyr som kan være ca 49 kroner per regning.9. Bruk nett for å sammenlikne priser når du skal handle noe.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også