Søndagens aksjetips

Det er to nivåer som blir viktige i den kommende, korte handelsuken på Oslo Børs.

Personlig økonomi

Siden nyttår har indeksen falt 2,1 prosent og de siste 12 månedene har den falt 8,3 prosent. Den siste måneden har hovedindeksen likevel steget 4 prosent og ligger 9,7 prosent under all-time high.Hovedindeksen steg 0,2 prosent sist uke, fra 595,94 til 597,31 - men det tekniske bildet endret seg ikke så mye.Forrige søndag skrev vi at det kunne gå mot en liten nedtur. Det gjorde det ikke, men det kan bare ha vært en liten utsettelse. Og 610-nivået må fremdeles brytes på stigende omsetning for å signalisere videre oppgang mot 620 - og toppen i den fallende trenden.For å bryte den fallende trenden må topplinjen brytes og samtidig må trendlinjen i toppen av RSI-chartet brytes. Så lenge den fallende trendlinjen fortsetter vil det også støtte en fortsatt fallende trend i hovedchartet.Det antydes fremdeles også en liten hode skulder formasjon, der bare siste del av høyre skulder mangler. Halslinjen ligger i så fall på 592. Bryter hovedindeksen denne, og etablerer seg under, vil det signalisere at hovedindeksen kan falle ned til 575-nivået.Det første signalet kan komme hvis RSI bryter neste stigende trendlinje og 50-nivået. Og da kan det skje fort.Hovedindeksen har allerede brutt 600-nivået og under 595- og 592-nivået er 590 - 585 det neste. Brytes disse, og hovedindeksen faller til 575-nivået, vil både 50- og 200-dagers glidende gjennomsnitt bli brutt. Da skal det ikke mye til før den fortsetter ned mot 570, 565 og 560.Så lenge den positive undertonen i bunnen av RSI-chartet holder, og det gyldne krysset er intakt, kan det imidlertid bli forbigående.Kommende uke er 592-nivået det viktigste på nedsiden og 605 på oversiden. Faller hovedindeksen under vil det også bryte halslinjen i den lille hode-skulder formasjonen og bekrefte den fallende trenden. Men stopper fallet i så fall i området 585 - 575 - og forutsatt at den positive undertonen i bunnen av RSI-chartet holder, kan det danne et fundament for ny oppgang mot toppen i den fallende trenden igjen. På oversiden er det teknisk motstand på 605, 610, 620 og 625. Brudd på disse nivåene vil utløse små kjøpssignal.

søndagens aksjetips
Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse